Ta dig tid till att läsa detta

Nu ska ni få höra om min händelserika dag. Ni anar inte hur mycket jag sett och upplevt idag. Dagen började med att jag försov mig 15 minuter (inte mycket men det gör skillnad och jag måste tillägga att klockan ringde 05.00) Jag fixade och donade tog min väska och skulle gå ner till vägen. Det var bäckmörkt ute, jag gick och lyste med min mobiltelefon, som var sämre än en lysande fluga, och när jag gått halvvägs ner för backen hör jag något prassel prassel, jag tittar åt höger och där står något stort svart djur med horn, ungefär 3 meter från mig. Svar ja, jag blev dörädd. Alla dessa tanker om att den skulle springa efter mig och ta kål på mig. Jag fortsatte att gå, lugnt och sansat medans mitt hjärta pumpade fortare och fortare. Jag sa för mig själv, titta inte bak, titta inte bak och snälla gode gud låt mig leva (nej, jag har inte blivit kristen) I vilket fall som helst, när jag kom ner till grinden skulle jag försöka öppna den så fort så möjligt, för på andra sidan grinden var jag säker. Så jag skulle öppna låset och märket hur mycket jag skakade, mina händer darrade sönder. Men jag fick upp låset och jag kunde äntligen andas igen. DET VAR HEMSKT, jag var så rädd. Alla dessa djuren runt om mig gör mig så nervös.
Max hämtade upp mig och vi åkte till skolan där vår buss skulle ta oss ner till Fresno. Det var jag och 5 andra elever som skulle volontära på en restaurang för hemlösa. När vi närmade oss stället såg vi hur folk levde på gatorna i deras tält och hur slitna och utmattade det var. Det var tragiskt. Jag började jobba på salladen, det var sallad i mängder. Sen var det dags att servera frukost, toast med sirap, frukt, muffin/kanelbulle och juice. Det gick som ett rullande band och jag la upp muffin/kanelbullar. Saken var den att kanelbullarna var inte delade i lika stora bitar, så vissa var små och andra stora. Jag lägger upp en liten bit kanelbulle på tallriken och jag tänker, gud vad liten, stackars den som får den. Jag tittar upp och vill se vem som får den, tror du inte att en 8-årig pojke står där och får den lilla biten, han tittar på den och ser så besviken ut. Jag ville bara ge honom den största jag hade, men allt gick så fort så jag hade ingen chans. Stackars pojke.
Efter det gjorde jag ännu mer sallad, jag skar mig i fingret, men man som jag är gnällade jag inte utan plåstrade om det och fortsatte. Efter några timmars arbete drog vi till skolan igen. Hade två lektioner kvar sen hade jag cheer. På fredag är det match igen och vi har övat in ett nummer som är riktigt bra nu och jag har verkligen kämpat rumpan av mig. I vilket fall som helst, vi gick ner och skulle öva på fotbollsplanen. Vår dans slutar med att vi hoppar ner i spagat (jag är inte helt nere, så när jag tränar inomhus kan jag kontrollera det) nu var vi ute på planen och gräset var vått, mina ben bara åkte iväg och jag sträckte baksidan av min muskel, jag trodde inte det var så farligt (och tränaren hade precis sagt att vi skulle göra allt fullt ut och skärpa oss) så dum som jag är ville jag inte gnälla så jag gjorde det igen, och jäklaaaaaaaar, då kom tårarna. Det gjorde så fruktansvärt ont. Så nu ligger jag här, med bandage och is och kan förmodligen inte vara med denna fredag vilket gör mig så ledsen för det är så himla kul.
Så nu är jag hemma, själv faktikst, och tröstäter (och nej jag kommer inte bli en fettis). Detta var min dag, jag hoppas ni där hemma har haft en bättre.
Puss min favoriter.

Alla borde får vara en utbytesstudent

yes, det är vad jag tycker.
hade en bra helg och ännu en närmar sig. jag är så lycklig!

Ännu en bra helg

Fredag: DET VAR ÖVERFETT! alltså nu ska ni få höra, alla var helt övertaggade så när matchen väl startade var det tryck. Det började med att fotbollsspelarna sprang in och de sprang genom en skylt som vi höll i. Bara det gav mig rysningar. Det låter löjligt, men det var asfett, speciellt när hela läktaren skriker och har sig. Sen precis innan matchen börjar hör jag i högtalarna: Vi vill välkomna EMMA JOHANNESSON, jag reser mig upp och vinkar och så börjar hela läktaren applådera och grejer. Det var cooolt. I vilket fall som helst, ja just det, skolans symbol är en hövding, så när matchen började gick en hövding genom planen och det spelade en läskig låt. Efter det så sjöng vi nationalsången och vi cheerleaders var där ute och log. Sen var matchen igång och efter halvlek så skulle de springa in igen denna gången skulle jag springa med dem med en flagga. Jag var så rädd för att trilla, skulle vara så typsikt mig, men nej jag klarade mig. När det var 1 minut kvar (0:56 om vi ska vara exakta) gjorde de andra laget en touchdown vilket gjorde så de vann. MEN det var en bra match i alla fall. Efter det stack vi till en pizzeria och käkade, där samlas alla fotbollsspelare och cheerleaders efter varje match, hihiii kul. 

Lördag: Sov hur länge som helst, vilket jag inte gjort på åååååååååår känns det som, så det var otroligt skönt. Gick upp sen var det iväg och handla hästmat och grejer, min värdpappa köpte även 8 kycklingar, han visste inte vad han skulle ha dem till, men han tyckte de var så söta så han kunde inte låta bli. Där var en brun och resten svarta och den bruna fick namnet Emma. Sen åkte jag och Don med hans vänner till Fresno och såg fotbollsmatchen. Jag tyckte det var en bra match eftersom de vann, men tydligen spelade det dåligt. Jag försöker fortfarande lära mig hur det går till, hhe.
Söndag: Idag har jag varit i kyrkan för första gången!! Alltså ni skulle sett. Ja, jag är inte kristen så allt kändes så konstigt. Jag fick en bibel och de tog mig till sidan och förklarade allt och grejer. Jag spelade med och försökte respektera deras tro. Jag frågade om nu Gud kunde göra allt, varför svälter folk då? Ja, de kunde inte riktigt svara på det. Men i vilket fall som helst, de alla bad för de svenska folket, för jag berättade att det inte är speciellt många som går till kyrkan i Sverige, de tyckte så synd om oss för att vi inte fått veta vad som verkligen hände. Det var något jag aldrig upplevt innan och om jag ska vara ärlig kände jag mig inte speciellt bekväm, så det tar nog ett tag innan jag följer med någon annan till kyrkan. Sen har jag gjort Insanity-work out, ja det är vanisingt, det är så jobbigt!!!!!! men ja, jag måste komma i min cheeruniform hela året så det går inte att bli en fettis. Nu ska jag plugga och städa mitt rum. Jag hoppas ni mår bra där hemma, och om jag inte svara på era mail och så eller om jag aldrig har tid att skypa så beror det på att vi har för få timmar på vårt dygn. Jag läser och blir lika glad varje gång ni skriver.
LOVE

Happy Friday!

Fredag idag och det kanns som det var mandag igar.. tiden gar so fruktansvart fort. Jag sitter pa en av skolans datorer sa jag har inte det svenska tangentbordet. Jag burkar gora mina laxor under denna perioden men jag ar for spidad for att gora dem. Idag ar det en fotbollsmatch och skolan taggar sonder. Alla ar helt spidade och musiken pumpar genom vaggarna.

Min skola ar den mist strikta i California. Skolor i Fresno kan inte anvana roda klader, vans-skor, maste ha jeans i 42 graders varme och tvingas ha en kofta over axlarna m.m. Jag har haft tur som hamnat pa denna skolan! Ni skulle sett det, det ar sa annourlunda har, skolan ar som en enda stor familj.  GO CHIEFTAINS!


Hjärtat pumpar utav nitroglycerin

Att en månad kan gå så fort är helt ofattbart, i en månad har jag levt ett riktigt California-liv och jag har 9 månader kvar vilket får mig att le. Denna månad har varit den bästa i mitt liv, jag har gjort mer än vad jag brukar göra på ett år och jag har träffat så otroligt många bra människor. Att leva här gör mig så lycklig, får mig att inse vilket bra liv jag har. Allt jag får uppleva, allt jag får se gör mig så otroligt tacksam. Och även det som inte alltid är det bästa här, får mig bara att inse vilket bra liv jag har där hemma också.

Under en månads tid har jag: börjat på en ny skola och allt vad det innebär, jag älskar att gå till skolan och jag älskar allt folk där, elever så som lärare. Allt är kanonkul. Jag kom med i Cheerteamet vilket är fantastiskt roligt, varje helg är det en match och jag bara älskar mina tre olika uniformer.

Jag har utforskat området här, varit uppe vid Shaver Lake, Clovis och i Fresno. Det är absolut inte som hemma, det är torrt och otroligt varmt. Det finns inga transportmedel förutom vår bil. Bussar (förutom skolbussen), taxi och tåg existerar inte. Men jag vill uppleva något nytt, det är därför jag är en utbytesstudent.

Jag har spenderat en helg i San Francisco och en helg i Monterey, de var två helt fantastiska helger! Jag hade så otroligt roligt i Monterey, träffade alla utbytesstudenter och jag insåg att vår grupp är så himla bra.  JAG ÄR SÅ GLAD för att ha fått chansen att träffa dem.

På fredag är det match och på lördag ska jag till Tulare och träffa några utbytesstudenter och hitta på något kul!Crazy stupid love..

..var bion Alva och jag såg idag, SE DEN, den är bra! Sen handlade jag ett par skor, en kavaj, en klänning och en kofta för endast 650 kronor! Bilder på det kommer sen. Så jag har haft en bra dag med Alva i River Park, och den slutade med en god middag hemma hos henne. Nu väntar sängen. ah förrersten, bilden visar värlens godaste yoghurt! Man fick välja vilken isyoghurt man ville, sen fanns det hur mycket som helst att ha på, helt äckligtgott! Mitt favoritställe från och med nu. Puss!

SAN FRANCISCO

Jag har haft en helt underbar helg i SAN FRANCISCO! Alltså den staden, ja jag bara älskar den! Vi har gjort allt och lite till. Jag vet inte hur många gånger jag bara stannade upp, andades in och log. DET VAR HELT UNDERBART! Staden är så vacker med alla små detaljer. När jag såg Alcatraz, Golden Gate Bridge och den amerikanska fotbollsmatchen kändes det bara så jäkla coolt! Jag har så mycket att berätta! Men har inte tid att skriva mer nu, bilderna får tala. Love E


Min första amerikanska födelsedag

Äntligen är jag 18, kan ni fatta? Så länge jag väntat. I vilket fall som helst, min första amerikanska födelsedag firades igår. När jag kom till skolan mötas jag av Montana och en skylt med mitt namn, denna skulle jag gå runt med hela dagen och folk skulle skriva på baksidan. Efter 2 minuter kommer Mady springade med 4 ballonger och säger, dessa ska du gå runt med hela dagen så folk vet att du fyller år. Jag bugade och bokade att folk ens kommit ihåg min födesledag! Går in i matterummet och mötas av 40 grattis och ekonomiklassen och kör sjöng för mig. Och när kören sjöng happy birthday, alltså jag fick gåshud, det var SÅÅ FINT. olika stämmor och ja, helt fantastiskt. Sen gick jag till biblioteket där jag brukar spendera 35 minuter för att göra mina läxor, så när jag kommer dit så säger bibliotikarien, du måste gå upp till rektorn, du har tydligen skippat en klass. Och jag tänkte, vaa vad har jag nu missat ah vad pinsamt, så ja jag gick upp där och när jag kommer dit så står det 5 ballonger och cupcakes! Det var från min organisation Rotary, är de inte bara för bra? Ja, sen när det väl var lunch så fick jag brownies och glass av Alva, oh herregud vad jag käka mycket. Sen var det cheer och då sjöng de också för mig. När jag kom hem vad huset fullt av släktingar, vi käkade en god middag och det var trevligt att få träffa ännu mer folk!
Min första amerikanska födelsedag var toppen och jag har nog aldrig fått så många grattis i hela mitt liv.
Ni skulle älskat det här!
Love E

RSS 2.0